Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Lectura in spatii neconventionale e incurajata in continuare la Cluj
Jo 04 nov 2010 15:21:53 +0200


Carti gratis, pe autobuz
Carti gratis, pe autobuz

„Nu va suparati, coboriti sau mai doriti o carte?“ – sa nu va mirati daca veti auzi aceasta intrebare prin autobuze vinerea aceasta. Clujenii care circula cu mijloacele de transport in comun vor avea ocazia, vineri, sa primeasca gratuit carti, prin intermediul campaniei „Lecturi urbane à la Cluj“, ajunsa la cea de-a saptea editie.

Cele aproximativ 200 de carti au fost adunate prin intermediul punctelor de colectare din oras de la sediile de cartier ale Primariei Cluj-Napoca si din libraria Carturesti din Iulius Mall.
Actiunea de impartire a celor 200 de volume se va desfasura in doua etape, intre orele 10 si 12 si intre 17 si 19, astfel incit cartile sa ajunga la cit mai multi clujeni. Calatorii vor putea alege dintre beletristica romaneasca sau straina, dar si volume de istorie ori filosofie.
Pentru aceasta editie, pachete consistente de carti au venit prin punctul de colectare de la Carturesti si prin intermediul Directiei de Asistenta sociala si medicala a Primariei. Cei care doresc sa participe ca voluntari la impartirea cartilor trebuie sa aiba disponibile 2 ore (de la 10 la 12 sau de la 17 la 19) si sa-si anunte intentia prin intermediul site-ului proiectului, www.cluj.orasulciteste.ro. Voluntarii vor beneficia de gratuitate la transportul in comun pe parcursul evenimentului.

Peste 500 de carti impartite

Prin campania „Lecturi urbane à la Cluj“ au fost impartite pina acum carti atit in mijloacele de transport in comun, cit si in aer liber, in diverse locatii mai putin conventionale cum ar fi Statuia Memorandistilor, Parcul Central si Parcul Detunata. De asemenea, tot in cadrul Parcului Detunata din cartierul Gheorgheni a fost inaugurata si o zona de lectura, realizata in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca. Pina in prezent, la actiunile „Lecturi urbane à la Cluj“ au participat peste 200 de voluntari, care le-au impartit clujenilor peste 500 de volume.
„Lecturi urbane“ este un proiect de implicare sociala ce are drept obiectiv principal incurajarea lecturii in spatiile publice. La Cluj, campania a inceput in luna martie si este organizata de o echipa de tineri voluntari, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Cluj-Napoca, precum si al RATUC. Proiectul este sustinut de Biblioteca judeteana „Octavian Goga“, Libraria Carturesti din Iulius Mall, Institutul pentru Comunicare Sociala si New Media, Support 4 Youth Development, Clubul Cetatenilor cu Drepturi Depline si Delroti Print & Finishing. La finantarea proiectului contribuie Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, prin Directia pentru Sport si Tineret a judetului Cluj.


Sursa: MonitorulCj.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti