Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Doua drumuri si o retea de apa potabila, inaugurate de Alin Tise
Ma 09 nov 2010 15:06:29 +0200


Capusu Mare
Conditii ca la oras in comuna Capusu Mare

Drumuri asfaltate si apa potabila, investitii sprijinite de la bugetul Consiliului Judetean, inaugurate la Capusu Mare. Presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, insotit de vicepresedintii Radu Bica si Fekete Emoke, a inaugurat ieri mai multe lucrari realizate cu sprijinul financiar al forului judetean in comuna Capusu Mare.

Viceprimarul Gheorghe Iancu, presedintele Consiliului Judetean Alin Tise si vicele Radu Bica au taiat ieri panglica inaugurala a drumului modernizat din Capusu Mare
Este vorba despre drumul comunal Dingaul Mare – Dingaul Mic, reabilitat, si drumul din interiorul localitatii Capusu Mare, modernizat prin asfaltare. Totodata, a fost dat in folosinta si sistemul de canalizare si apa de care vor beneficia sase din cele noua localitati ale comunei: Capusu Mare, Capusu Mic, Agirbiciu, Balcesti, Dingaul Mic si Dingaul Mare.

„Conditii ca la oras”

„Astazi (ieri – n.r.) am inaugurat doua drumuri in comuna si reteaua de canalizare pentru sase sate. Este o realizare foarte mare in comuna pentru ca, in urma cu doi ani, oamenii asteptau aceste lucruri si, mai mult, racordarea la apa si canalizare este o chestiune normala la pretentiile pe care le avem in momentul de fata. Desi pare un lucru absolut normal, iata ca in Romania este un lux din cauza banilor insuficienti. De aceea ma bucur pentru oamenii din Capusu Mare deoarece, in sfirsit, vor avea conditii apropiate de cele de la oras. Satele din ziua de astazi sint din ce in ce mai parasite, iar aceste lucrari de infrastructura nu fac altceva decit sa reintoarca oamenii la sat”, a explicat presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise. El le-a mai spus satenilor si ca mare parte a investitiilor din Capusu Mare au fost realizate in urma discutiilor avute cu locuitorii in cadrul audientelor in teritoriu.
„Aceste alocari de bani catre comunitatea dumneavoastra s-au facut cu sprijinul tuturor partidelor care fac parte din Consiliul Judetean. Cu alte cuvinte, a fost o dorinta a tuturor consilierilor sa ajutam comuna dumneavoastra”, i-a informat Alin Tise pe locuitorii din Capusu Mare, adunati in Caminul Cultural din localitate.

Apa potabila in 6 sate

Proiectele realizate de edili cu sprijinul Consiliului Judetean au fost prezentate si de viceprimarul Gheorghe Iancu. „Am reusit sa finalizam reteaua de apa potabila, lucrare care se ridica la valoarea de 51 de miliarde de lei vechi pentru cele sase sate. Reteaua se intinde pe o lungime de 30 de kilometri. Am asfaltat si drumul din comuna, pe o lungime de 1100 de metri. Cred ca este un lucru care trebuia facut in urma cu multi ani, dar care s-a neglijat si nu s-a facut pina acum. La fel, in primavara au inceput lucrarile si la drumul comunal Dingaul Mare – Dingaul Mic. Acum doi ani nu cred ca ati sperat ca veti umbla pe un drum asfaltat si veti avea apa in casa, chiar la robinet”, a afirmat Iancu.

Tirg de locuri de munca la Capusu

Viceprimarul a amintit si de alte proiecte ale primariei, puse de curind in practica. „Am infiintat biroul de urbanism, pe care comuna Capusu Mare nu-l avea. Cetatenii din comuna erau obligati pina acum sa mearga la Cluj pentru obtinerea certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire. Sint multe lucruri pe care le-am facut pentru ca dumneavoastra sa aveti o viata mai buna. Impreuna cu cei de la AJOFM avem un proiect pentru cetatenii comunei care nu au locuri de munca. Urmarim sa ajutam la recalificarea oamenilor, iar din primavara vom incepe aici in comuna un tirg al locurilor de munca”, a prezentat Gheorghe Iancu.
La rindul sau, primarul Ionel Bodea a adaugat ca: „in limita posibilitatilor materiale actuale, am incercat sa facem cit mai multe proiecte pentru comuna”.
La inaugurarile de ieri din Capusu Mare au mai participat consilieri judeteni, directorul RADJ, Eugen Cadar, seful ITM, Emilian Rosca, directorul AJOFM, Daniel Don si primarul orasului Huedin, Mircea Morosan.


Sursa: Monitorulcj.ro


Recomancari: Top Catering Oradea

Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti